Trebuie amestecata foarte bine, ca altfel raman bulgari de gelatina neamestecata. Cu mixerul obisnuit in bucatariile mici e aproape imposibil. Daca mixtura contine apa doar putin peste starea umeda, se formeaza granule de gheata in toata masa mixturii si o data ajunsa in apa acvariului se topesc granulele si se destrama carnea aproape la fel de usor ca si fara gelatina. Cantitatea de gelatina necesara inchegarii depinde de volumul de apa, iar acesta se compune din apa aflata deja in mixtura si din apa care se adauga ulterior, ceea ce face necesara o cantitate de gelatina care nu-i dozata doar pentru mixtura, ci si pentru apa adaugata, marindu-se astfel doza de gelatina, pe care o digera dicusii si asa destul de greu si o dau afara, unde ajunge in apa acvariului si o inbogateste cu substanta organica, care suprasolicita filtrarea biologica. Apa adaugata in mixtura n-are nici un fel de aport la hranire. Eu adaug la 450g de mixtura 50g de gelatina, cu tot cu apa continuta in ea. Cata apa se adauga la praf, la fiecare 450g de mixtura? @Dragos, adauga gelatina doar in cata mixtura poti sa inpachetezi inainte de a se inchega mixtura. Eu n-am reusit inca sa inpachetez mai mult de o portie de 500g, dar daca folosesti pungi mai mari, poti sa inpachetezi in aproape acelasi timp si 1kg in aceeasi punga. Nu cred ca reusesti sa procesezi mai multe kg in cel mult 25-30 sec., inainte de a se inchega, pentru ca dureaza si amestecarea prea mult timp, si apoi mai trebuie si pusa in pungi si formata placa. Asa ceva functioneaza doar automatizat, cu masini care lucreaza repede si nu amesteca gelatina in toata mixtura deodata, ci dupa cum o inpacheteaza.
|