View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Bebe New entry
Joined: 27 Oct 2009 Posts: 16 Location: Constanta
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:00 pm Post subject: mixtura de vita |
|
|
Salutare......
Am inteles ca discusii maturi se hranesc de 2 ori pe zi si una din mese este indicat sa fie aceasta mixtura(pe care nu o gasesc in Constanta)Am gasit pe net cateva retete dar--- una ca nu am timp si a doua ca nu as vrea sa pun pestucii' mei pe post de cobai.Ma poate ajuta careva sa gasesc deliciu' asta in Constanta? _________________ Cu Stima....pentru toti cei priceputi,pentru cei ca mine .......tragem tare sa va ajungem din urma |
|
Back to top |
|
|
marian4232 Discus Passion
Joined: 08 Feb 2009 Posts: 439 Location: Bucuresti - Trafic Greu
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:09 pm Post subject: |
|
|
Cel mai bine ti-o faci singur.
Nici nu dureaza mult sa o faci.
Inima de vita curatata de pieliti si grasime se da prin masina de tocat impreuna cu ardei capia, banane, spanac, morcov, granule tetra discus, spirulina si alte eventuale ingrediente.
Dupa aceea se pune in pungi si se baga la congelator.
Asta e tot. _________________
Symphysodon Discus |
|
Back to top |
|
|
Bebe New entry
Joined: 27 Oct 2009 Posts: 16 Location: Constanta
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 12:25 pm Post subject: mixtura de vita |
|
|
Ma poti ajuta si cu ceva cantitati....Ca pentru incepatori _________________ Cu Stima....pentru toti cei priceputi,pentru cei ca mine .......tragem tare sa va ajungem din urma |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 1:44 pm Post subject: |
|
|
La 1kg de carne curatata pui 150-200g spanac blansat ( = oparit 10 secunde si racit in apa cat mai rece), doua galbenusuri de ou, o lingurita de boia nu prea plina, un catel de usturoi, (ca. 20g) ardeii ar fi buni, ca au vitamine si minerale, dar lasa prea multa apa si se destrama mixtura foarte usor si tulbura apa, mai ales daca nici n-o legi cu gelatina. Banane am pus si eu o data, dar au cam refuzat mixtura atunci, asa ca nu mai pun. Poti sa cumperi scoici comestibile, carne de peste fara oase, dar cu cat pui mai multe adaosuri cu atat creste riscul sa le refuze. Incepe cu una simpla si aduga pe rand cate ceva nou, dar nu doua produse deodata, ca atunci nu mai stii data viitoare ce nu le-a placut.
Ai grija sa cureti carnea ca lumea ca altfel,...ne vedem la "Boli" _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii.
Last edited by Ioan on Wed Nov 11, 2009 1:47 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
marian4232 Discus Passion
Joined: 08 Feb 2009 Posts: 439 Location: Bucuresti - Trafic Greu
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 1:44 pm Post subject: |
|
|
Nu am masurat niciodata dar la o inima de vita am pus un ardei capia, o banana, un morcov, spanacul nu pot aproxima deoarece era din acela congelat la punga si am pus doar jumate din cantitate.
Baza trebuie sa inima de vita la care se adauga din fiecare.
La inceput s-ar putea sa refuze dar in timp se vor obisnui cu ea.
Daca ai acvariul plantat nu as recomanda inima de vita.
Al meu e steril si tot ceea ce ramane, scot cu aspiratorul.
Vezi ca sunt pe internet fel si fel de retete care dau si cantitatea.
Succes. _________________
Symphysodon Discus |
|
Back to top |
|
|
drdiscus Discus Passion
Joined: 10 Feb 2009 Posts: 416 Location: constanta
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 2:04 pm Post subject: salut |
|
|
Atentie la pestele din mixtura.Eu in loc de cod am incercat pangasius si mi-a iesit mixtura grasa.Si eu folosesc reteta lui Ioan de ceva ani si mi se pare cea mai buna.Mai pun in plus morcovi baby congelati.Mixtura o faci odata si ai pentru mai mult timp.Pierzi cateva ore intr-o duminica ploioasa dar ai pentru cateva luni. _________________ haideti sa facem acvaristica mai simpla decat pare |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 2:11 pm Post subject: Re: salut |
|
|
drdiscus wrote: | Pierzi cateva ore intr-o duminica ploioasa, dar ai pentru cateva luni. | Mi-ai luat-o inainte Asta vroiam sa scriu eu. Azi ploua mocaneste si ma astepta mixtura neterminata inca, in bucatarie. _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii. |
|
Back to top |
|
|
marian4232 Discus Passion
Joined: 08 Feb 2009 Posts: 439 Location: Bucuresti - Trafic Greu
|
Posted: Wed Nov 11, 2009 2:24 pm Post subject: |
|
|
Am uitat sa specific gelatina care leaga mixtura cat de cat. _________________
Symphysodon Discus |
|
Back to top |
|
|
soringeorge2003 Discus Hobby
Joined: 27 Jul 2009 Posts: 44 Location: Constanta
|
Posted: Fri Dec 04, 2009 11:21 pm Post subject: Re: mixtura de vita |
|
|
morcovii sa fie mai mici si frumosi, si faci suc din ei, cu storcatorul, si sucul asta il torni peste celelate ingrediente, eu prima data am pus morcovii bucati si au ramas bucatele micute de 2,3 mm pe care mixerul nu le tocat
suplimentar adaugi in compozitie vitamine pentru pesti, o poti face in sucul de morcov ca tot il torni peste compozitie |
|
Back to top |
|
|
alecsblondu Discus Passion
Joined: 23 Jul 2008 Posts: 315 Location: bucuresti
|
Posted: Wed Dec 09, 2009 10:41 pm Post subject: |
|
|
Am gasit in revista Aquarium o reteta de mixtura si as vrea sa stiu cit de buna e.Ei zic reteta de "crestere" :
500g morcovi fierti in abur
500g de inima
10g praf de spirulina pura
un plic de gelatina pentru dulceata
Astept pareri.
Nu mi raspunde si mie nimeni sa mi zica cum e mixtura asta? _________________ viata e scurta !!! asa ca traieste-o nu o pacali! |
|
Back to top |
|
|
sorinhc Discus Passion
Joined: 21 Mar 2009 Posts: 349 Location: Bucuresti
|
Posted: Mon Dec 14, 2009 7:55 pm Post subject: |
|
|
Ioan wrote: | La 1kg de carne curatata pui 150-200g spanac blansat ( = oparit 10 secunde si racit in apa cat mai rece) |
Maine ma duc sa iau inima proaspata (s-a vorbit .....) ca nu prea mai am mixtura dar nu am gasit spanac ! Cu ce pot inlocui spanacul? Spanac congelat din cate stiu nu ar fii indicat dar ar fii o solutie pt. mine si se gaseste din belsug. Ce parere aveti? Nu prea am timp sa mai caut spanac asa ca cred ca am sa apelez la cel congelat. Il decongelez sau nu, il scurg .... cum se face? Eu am folosit mereu proaspat. _________________ Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta. |
|
Back to top |
|
|
dragos Advanced DCR member
Joined: 27 Mar 2008 Posts: 631 Location: FOCSANI
|
Posted: Tue Dec 15, 2009 7:22 am Post subject: |
|
|
Poti folosi spanac la conserva si nu mai trebuie nici sa-l oparesti . Sau poti folosi din cel inghetat , sau poti sa nu mai pui spanac si sa-l inlocuiesti cu urzica sau spirulina . |
|
Back to top |
|
|
drdiscus Discus Passion
Joined: 10 Feb 2009 Posts: 416 Location: constanta
|
Posted: Tue Dec 15, 2009 9:57 am Post subject: salut |
|
|
Eu folosesc numai spanac maruntit si congelat.Este foarte bun si se gaseste din belsug. _________________ haideti sa facem acvaristica mai simpla decat pare |
|
Back to top |
|
|
|