|
Discus Club Romania forumul trasnitilor cu discusi pe creier
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
valentin_is Discus Passion
Joined: 10 Mar 2008 Posts: 152 Location: Iasi
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 6:53 pm Post subject: |
|
|
" reactoarele" trebuie spalate bine cu apa fierbinte dupa fiecare utilizare. Naupli cei mai buni sunt cei de maxim 9 ore ( cei batrini sunt cam mari si tari ) |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 7:47 pm Post subject: |
|
|
Cand mai ai nauplii in plus pune-i la congelat. De ce eclozeaza asa de neregulat in timp? Scrie-ti orele la care ai pus ouale la eclozat si fa ordine perfecta in lucrul cu nauplii. Pastreaza conditiile de eclozare constante si calculeaza timpii diferitelor operatii ce trebuie facute. Daca eclozeaza dupa 24h, poti sa recoltezi primii dupa 26h. Buni sunt cca. 10 h. Asta inseamna ca urmatorii trebuie sa eclozeze la 12 h dupa primii, pentru ca o data hraniti cu ultimii nauplii, ai nevoie de altii dupa cca, 2-3 h. Noteaza-ti numarul sticlei sau pune-le dopuri de culori diferite sa nu le confunzi. In 500ml poti ecloza 1/3 lingurite de oua. Mareste la timp volumul necesar al apei si oualor ca sa ai destui nauplii. Asta-i doar un ex., in realitate trebuie sa tii cont de orice deviatie de la cazul standard si sa adaptezi calculul din nou, la toti factorii care nu se pot modifica. (De ex. timpul necesar eclozarii, sau cand esti la munca.) Nu cumpara oua de calitate indoielnica, ca te costa mai mult puii morti. In unele cazuri se aduna sare pe interiorul furtunelor pentru aerisire si le obtureaza. Trebuie urmarit atent si curatate, ca altfel mor nauplii!
L- 7.30-1
L-21.30-2
Ma-11.30-3
Mi-1.30-1
Mi-15.30-2
J-5.30-3
Etc.... _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii. |
|
Back to top |
|
|
goamanu Discus Passion
Joined: 12 May 2009 Posts: 174 Location: TIMISOARA
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 8:11 pm Post subject: |
|
|
Ioane, eu am de mult o banuiala...
Toate sint in regula... mai putin sarea, pe care nu o pot masura. Pur si simplu am pus sare dupa gust...
Am un sac de sare bruta (direct din salina) si aia e plina de impuritati, deci inainte trebuie dizolvata in apa si lasata sa dispara suspensiile (un sfert se aduna noroi pe fund). Deci oi fi gresit la dozaj. Nu mi-am imaginat ca e asa important
Dar altceva nu poate fi. Oricum, naupli au iesit, dar foarte putini, si e aceeasi conserva, deschisa acum o luna si tinuta in congelator.
Oricum, is cam varza
As vrea neaparat sa stiu daca se poate folosi sarea normala, de bucatarie, ca nu mai am nervi. Am inteles ca nu ar fi nici o problema.
In rest voi incerca sa fiu mai organizat. Deocamdata nu mai am cu ce
@valentin_is, pet-urile le spal eu, dar nu cred ca asta poate sa fie asa o problema nasoala. Din cite am vazut, acum ceva vreme ai fost exact in situatia mea, adica ai avut pui pentru prima oara. Cum naiba te-ai descurcat din prima cu artemia asta blestemata? Uf! _________________ Ce misto is pestii aia mari si rotunzi, dati-mi vreo 10! Asa scumpi!? Atunci vreau numai o pereche... dar cum le zice?
(Discus market made in Romania) |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 8:38 pm Post subject: |
|
|
Nu se tin ouale din conserva inceputa in congelator, ca de fiecare data cand umbli la ele mai primesc o doza de umezeala. Asta-i o o greseala fatala. Cand deschizi o conserva trebuie impartite imediat in recipiente de maxim 50ml inchise ermetic si puse la rece in frigider, nu in congelator, ca s-ar putea sa nu reziste la temperatura asa scazuta. Nu stiu nici eu care-i cea mai scazuta temperatura la care raman intacte. Am citit undeva ca ar rezista la minus absolut, dar prefer sa nu cred asta inainte de a ma convinge singur. _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii. |
|
Back to top |
|
|
Porcu AQUAMASTER
Joined: 02 Apr 2008 Posts: 205 Location: Baia Mare
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 9:34 pm Post subject: |
|
|
goamanu wrote: | As vrea neaparat sa stiu daca se poate folosi sarea normala, de bucatarie, ca nu mai am nervi. | Merge, io folosesc vreo 15 ml sare la 500 ml apa. Si 2-3 virfuri de cutit de bicarbonat sa tina pH-u' sus c-am apa moale. Functioneaza de fiecare data.
Daca-mi trebe repede, fac 30 C si am Artemia in 12 ore.
Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu sare marina, probabil datorita faptului ca face un pH de 8,3. _________________ Poze: |
|
Back to top |
|
|
goamanu Discus Passion
Joined: 12 May 2009 Posts: 174 Location: TIMISOARA
|
Posted: Fri Jun 12, 2009 10:39 pm Post subject: |
|
|
@Porcu & @Ioan, am facut EXACT cum ati zis voi:
15ml sare de masa in 500 ml apa de robinet si am introdus cu infinita grija si delicatete exact... 1/3 lingurita de oo.
A, si am pus si un incalzitor setat la EXACT 30 grade (Celsius).
Aa, si mai am si un furtunel micut cu bule de aer, fara piatra
Deci... stati sa ma uit la ceas... la ora 11.40 AM a zilei de 13... ... iunie 2009, astept sa-i vad pe Miciile lor NAUPLII!!!! Daca nu-i vad... ma veti avea pe constiinta. Linga reactoare am asezat si sabia mea, deocamdata nefolosita, pentru harakiri.
P.S.
Ioane, nu e cam putin 1/3 lingurite de oua in juma de litru de apa? Mie mi se pare infiorator de putin, aproape toate ouale sint deja lipite de peretii PET-ului.
Porcu, nu e cam putin 15 ml de sare in juma de litru? Am gustat apa si abia daca se simte putin sarat.
Daca e asa cum ziceti voi (si nu vad de ce nu ar fi) inseamna ca am gresit pina acum fundamental. Eu puneam MULT mai multi naupli si MULT mai multa sare _________________ Ce misto is pestii aia mari si rotunzi, dati-mi vreo 10! Asa scumpi!? Atunci vreau numai o pereche... dar cum le zice?
(Discus market made in Romania) |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Sat Jun 13, 2009 6:31 am Post subject: |
|
|
Oooof! Am uitat sa-ti scriu sa nu le lasi sa stea pe peretii petului. Pana se inmoaie bine trebuie sa ai grija sa ramana in apa. Clateste peretii petului.
sare=30g/1L: Iar daca pui mai multe"Oo" nu mai ies decat putine. Inca n-am aflat pana la ce temperatura eclozeaza. Stie cineva? Candva nu le mai ajunge oxigenul, asa ca depinde si de cantitatea de nauplii. _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii. |
|
Back to top |
|
|
goamanu Discus Passion
Joined: 12 May 2009 Posts: 174 Location: TIMISOARA
|
Posted: Sat Jun 13, 2009 10:44 am Post subject: |
|
|
AU IESIT, EXACT PESTE 12 ore !!!! Multumesc din inima Porcului
Problema e ca-s foarte putine. Deocamdata nu am ce recolta. Mai astept.
Si mai am o banuiala. Am vazut ca pe aici se vorbeste de sticle mari de doi litri in care se face artemia. Ori eu am reactoare in care incape doar juma de litru. Is prea mici?
@Ioan, din calculele mele ar iesi cam o lingura de sare la juma de litru de apa. Culmea e ca am ramas fara sare de bucatarie si am fost acum la magazin unde, spre surprinderea mea, aveau sare de muraturi. Am luat 10 KG! _________________ Ce misto is pestii aia mari si rotunzi, dati-mi vreo 10! Asa scumpi!? Atunci vreau numai o pereche... dar cum le zice?
(Discus market made in Romania) |
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Sat Jun 13, 2009 12:58 pm Post subject: |
|
|
goamanu wrote: | Am vazut ca pe aici se vorbeste de sticle mari de doi litri in care se face artemia. Ori eu am reactoare in care incape doar juma de litru. Is prea mici? | Depinde de cati nauplii ai nevoie. Eu ma descurc in primele zile cu 500ml, dar daca-s mai mari puii: Ioan wrote: | Mareste la timp volumul necesar al apei si oualor ca sa ai destui nauplii. . |
goamanu wrote: | @Ioan, din calculele mele ar iesi cam o lingura de sare la juma de litru de apa. | Daca in lingura ta incap 15g e ok si o lingura de sare la 500ml de apa. Poti folosi si lopata, daca-i la-ndemana goamanu wrote: | Am luat 10 KG! | Fain! Sare ai. Daca mai gasesti vreo 4 perechi de "Ingerasi" carora le place viata usoara, poti sa-ti schimbi meseria. goamanu wrote: | Lopeti nu aveau la magazin, dar poate ca daca intrebam de ingerasi, primeam una | Nu-mi spune, ca stiu unde-o primeai _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii.
Last edited by Ioan on Sat Jun 13, 2009 9:44 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
goamanu Discus Passion
Joined: 12 May 2009 Posts: 174 Location: TIMISOARA
|
Posted: Sat Jun 13, 2009 3:18 pm Post subject: |
|
|
Lopeti nu aveau la magazin, dar poate ca daca intrebam de ingerasi, primeam una _________________ Ce misto is pestii aia mari si rotunzi, dati-mi vreo 10! Asa scumpi!? Atunci vreau numai o pereche... dar cum le zice?
(Discus market made in Romania) |
|
Back to top |
|
|
valentin_is Discus Passion
Joined: 10 Mar 2008 Posts: 152 Location: Iasi
|
Posted: Sat Jun 13, 2009 8:29 pm Post subject: |
|
|
In mult incape si putin. Eu folosesc "reactoare" ( pet-uri de apa ROUA, ca nu au prea multe striatii) de 1,5 l . La inceput pun 0,5 l iar cind cresc puii 1l. |
|
Back to top |
|
|
drdiscus Discus Passion
Joined: 10 Feb 2009 Posts: 416 Location: constanta
|
Posted: Mon Jun 15, 2009 3:43 pm Post subject: salut |
|
|
Eu pun peturi de 2l cu 2 linguri de sare mare si 1/2 de lingurita de oua cu eclozare la 24 de ore.A 2 a zi seara pun urmatoarea.Peturile le bag in bazine unde am pui pentru a pastra temperatura ridicata si constanta. _________________ haideti sa facem acvaristica mai simpla decat pare |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|