View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
PapaKarlo Discus Passion
Joined: 16 Mar 2009 Posts: 130 Location: Chisinau
|
Posted: Sun Jun 07, 2009 9:51 am Post subject: Masina de tocat |
|
|
Poate era mult mai bine sa postez acest subiect pe un forum de gen kudika(pe asta-l stiu de la consoarta ) sau alt forum de gospodine... Insa intuiesc eu ca tot aici voi gasi cele mai utile sfaturi.
Ieri a fost ziua cea mare dupa ziua in care am achizitionat primii mei discusi. A fost ziua prepararii de papa. Reteta... nu ca as fi ignorat retetele de pe forumuri dar am preferat sa merg pe reteta data de crescatorul de la care am luat pestii. Am bagat asa. 1kg de inima de vita, 8 gr boia dulce, 250gr de peste oarecare... sa fi fost rosu la culoare, 250gr creveti congelati, 250gr spanac, 1 morcov, 1 patrunjel(radacina), 250gr tetradiscus si am bagat si 20gr de bloodworms chironomus liofilizata de la Prodac.
Sincer mai imi venea a gust si eu pana am bagat granulele si viermii uscati.
Pestii mei o mananca... mult mai prost decat mancau mixtura originala (adica cu care au fost crescuti pana a ajunge la mine) si am o banuiala ca nu am tocat-o suficient de bine.
As vrea recomandari in ale masinilor de tocat, sau sunt bune toate, electrice, mecanice sau pana la urma totul tine de site?
Multumesc _________________ The journey gives us true plasure, not the destination!
|
|
Back to top |
|
|
Ioan AQUAMASTER
Joined: 02 Feb 2008 Posts: 1040 Location: Germania
|
Posted: Sun Jun 07, 2009 12:28 pm Post subject: |
|
|
Da, sitele au importanta lor. Eu amestec prima data celelalte ingrediente cu bucatile de carne, pentru ca pun vitamine si astea incetinesc mult alterarea in timpul prelucrarii. Pe urma trec totul prin masina de tocat cu sita de 6 mm si inca o data sau de doua ori prin cea de 3 mm.
Dar ceva ce cred eu ca are un rol important este ca inaintea hranirii sa se taie din placa fasii foarte subtiri, pentru ca daca au ramas cumva grasime sau tendoane neobservate in mixtura, sa nu ajunga toata bucata la acelasi peste, ci doar o parte cat mai mica posibil. _________________ Dincolo de sticla, in lumea tacerii. |
|
Back to top |
|
|
Ciprian Marcu AQUAMASTER
Joined: 04 Oct 2007 Posts: 1071 Location: Busteni, Prahova
|
Posted: Sun Jun 07, 2009 3:39 pm Post subject: |
|
|
Ioan wrote: | Dar ceva ce cred eu ca are un rol important este ca inaintea hranirii sa se taie din placa fasii foarte subtiri |
E bine mai ales daca se hranesc pesti mai mici pentru ca in felul asta mai greu ajung in apa bucati mai mari de carne sau alte ingrediente care nu pot fi mancate si contribuie la poluarea apei. Chiar daca se mai nimeresc si bucati mai maricele in mixtura acestea isi reduc dimensiunile la sectionarea in fasii subtiri inainte de administrare. _________________ LET YOUR DREAM COME TRUE!
Filmulete
Album
De vanzare |
|
Back to top |
|
|
ciprian01 Discus Passion
Joined: 11 Apr 2009 Posts: 236 Location: Bucuresti
|
Posted: Sun Jun 07, 2009 9:54 pm Post subject: |
|
|
Poti incerca sa dai pe o razatoare (clasica) bucata de mixtura inghetata inainte sa o dai la pesti! Vor iesi bucati sub forma unor tubi, si daca exista si gelatina, este foarte bine! |
|
Back to top |
|
|
drdiscus Discus Passion
Joined: 10 Feb 2009 Posts: 416 Location: constanta
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 11:29 am Post subject: salut |
|
|
Eu am un robot de la Moulinex care are niste discuri pe post de razatoare.Congelez carnea preparata in prealabil si dau cate 6-8 kg odata.Apoi fac pachetele si o recongelez.Dezavantajul consta in cele 2 congelari dar discusilor mei le place. _________________ haideti sa facem acvaristica mai simpla decat pare |
|
Back to top |
|
|
petersimpf Discus Passion
Joined: 04 Feb 2008 Posts: 156 Location: Satu Mare
|
Posted: Mon Jun 08, 2009 7:24 pm Post subject: |
|
|
eu tocmai azi am facut mixtura... cu masina de tocat (clasica) asa cum mi-a spus ioan cu ceva timp in urma... prima data cu sita de 6mm si apoi de 2 ori cu sita de 3mm
sigur ar fi mai usor cu o masina de tocat electrica... important este sa obtii bucati cat mai mici care pot fi inghitite si de pui _________________ www.diskus.ro |
|
Back to top |
|
|
|